Online Ondernemersevent Hightech Industrie Israël!

Helaas kan dit jaar de Hightech ondernemersreis naar Israël fysiek niet doorgaan. Als alternatief organiseert BOM International Trade op 14 oktober in samenwerking met de Nederlandse ambassade en innovatie attachés in Israël en Kurtz Marketing & Management een online ondernemersevent met als thema zakendoen met de hightech industrie in Israël. De focus ligt op de halfgeleider-, elektronica- en photonica sectoren.

In de ochtend vindt een plenair programma plaats met bijdrages van de Nederlandse ambassade in Israël (ambassadeur, economisch en innovatie team), twee keynote sprekers van KLA Tencor over mechatronica en optica, zakendoen met Israëlische bedrijven door KMM, Q&A.  

Waarom het thema Hightech? 
De hightech sector in Israël kenmerkt zich door een mix van (middel)grote lokale bedrijven en enkele wereldspelers o.a. Applied Materials, Bruker, HP, Intel, KLA, Philips, Siemens. De focus ligt op complexe machines en apparatuur voor de halfgeleider-, elektronica- en printerindustrie. Israël is leidend op het gebied van optische inspectie en geavanceerde metrologiesystemen, met belangrijke disciplines als mechatronica, precisie engineering en mechanica, materiaalkennis, optica en micro-elektronica.

Israëlische hightechbedrijven zijn goed bekend met het Brabantse HTSM-cluster en hebben als technologie toeleverancier reeds jarenlange relaties met toonaangevende bedrijven als Philips, ASML en Thermo Fischer. Er bestaat daarom veel interesse meer samenwerking op te bouwen met de gehele keten van ontwikkelpartners, producenten, componenten, module- en systeemleveranciers rondom deze OEM’s.

Deze online versie van de oorspronkelijke, wegens corona geannuleerde ondernemersmissie, biedt Nederlandse bedrijven een prima gelegenheid voor een eerste kennismaking met de kansen die de Israëlische industrie te bieden heeft. Het voornemen is om in 2021 zodra de omstandigheden het toelaten, een fysieke reis naar Israël te organiseren.