Helaas zijn we wegens het coronavirus genoodzaakt om de geplande ondernemersreis naar Israël in mei uit te stellen naar 12 t/m 15 oktober.


Ondernemersreis Israël!

Van 12 t/m 15 oktober organiseert BOM International Trade in samenwerking met Kurtz Marketing & Management, de Nederlandse ambassade en innovatie attachés in Israël een ondernemersreis naar Israël.  Thema's van deze reis zijn hightech & agritech.

Hightech thema 
De hightech sector in Israël kenmerkt zich door een mix van (middel)grote lokale bedrijven en enkele wereldwijd leidende spelers o.a. Applied Materials, Bruker, HP, Intel, KLA, Philips, Siemens. De focus ligt op complexe machines en apparatuur voor de halfgeleider-, elektronica- en printerindustrie. Israël is leidend op het gebied van optische inspectie en geavanceerde metrologiessystemen, met belangrijke disciplines als mechatronica, precisie engineering en mechanica, materiaalkennis, optica en micro-elektronica.

Israëlische hightechbedrijven zijn bekend met het Brabantse HTSM-cluster en hebben als technologie toeleverancier reeds jarenlange relaties met toonaangevende bedrijven als Philips, ASML en Thermo Fischer. Ze hebben daarom concrete interesse in de gehele keten van producenten, ontwikkelpartners, componenten, module- en systeemleveranciers rondom deze OEM’s.

Agritech thema
De agritech sector biedt vele mogelijkheden voor het oplossen van de voedselproblematiek in de wereld. Zowel Nederland/Brabant als Israël hebben in dit speelveld wereldwijd een sterke reputatie. Toepassing van innovatieve hightech technologieën als vision systemen en drones ondersteunen de agrisector om efficiënter, duurzamer en kwalitatief beter voedsel te kunnen produceren. Samenwerking op het gebied van agri-innovatie en handel tussen bedrijven en kennisinstellingen uit beide landen biedt daarom enorme potentie. Deze reis biedt bedrijven en kennisinstellingen uit het agritech cluster in Brabant de kans de mogelijkheden tot samenwerking met Israëlische bedrijven te verkennen. Onderwerpen: precisielandbouw, digital farming, drones, vision technologie en beeldverwerking, micro-elektronica en sensorontwikkeling.